8 съвета за купуване на евтини самолетни билети от София

съвети за купуване на евтини самолетни билети от София
Съвети за купуване на евтини самолетни билети от София

Най-голямото летище в страната е в София и тук се продават най-много билети. Цените на билетите варират, а често могат да стигнат и до космически суми. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да си купите евтини самолетни билети от София.

Купете онлайн


Ако изберете този метод на купуване, можете да се натъкнете на интересни промоции и отстъпки за билети. Също така, имате възможност да прегледате цените в реално време и ако видите нещо намалено, веднага да го грабнете. Не е за пропускане да отбележим, че чекирането онлайн ви спестява таксата за чекиране на място.


Не купувайте билети в петък


Има тенденция цените на билетите да се увеличават в петък. Поради тази причина избягвайте да резервирате и купувате тогава. Друг вариант за евтини самолетни билети от София е да ги купите в началото на седмицата, например във вторник. Също така, добре е да го направите в ранните часове на деня, ако имате възможност.

50 дена около полета


Друг важен фактор е времето, по което ще направите резервация. Най-оптималният вариант и съответно най-изгодният е това да се случи около 50 дни преди заминаването. Можете да изберете и от 2 до 6 седмици. Не избирайте да направите резервация точно преди датата, тъй като тогава рискувате да платите по-висока цена.

Без пикови сезони


Някои дестинации имат пикови сезони и логично цените на билетите се покачват значително. Също така, във времето на отпуските през август или по Коледните и Новогодишните празници цените се качват. Затова, ако планирате да заминете някъде, то резервирайте своите самолетни билети от София по-рано.

Съседни дати


Ако не държите да сте точно на определена дата на дадено място, то можете да погледнете и различни варианти за съседни дати. Така например, можете да се сдобиете с по-евтини билети три дни преди или три дни след датата, която сте си избрали като ориентир. И тук условието да следите офертите важи с пълна сила, тъй като цените могат да се променят. Ако намерите нещо, което е поносимо като цена и е около желаната дата, не се колебайте, а веднага запазете билета.

Застраховка за анулиране


Често се случват непредвидени обстоятелства, които са извън нашия контрол и поради и полетите ни се отменят. Хубаво е да направите застраховка на билета, особено ако резервирате по-рано. Така ще можете да имате обезпечение, ако нещо се случи и няма да изгубите сумата за билета.

Разходи за пътуване от летището


Когато купувате самолетни билети от София трябва да бъдете внимателни, тъй като на другите места летищата може да са няколко. Така, ако сте избрали билет от по-нискотарифна компания, то обърнете внимание на какво разстояние се намира летището от центъра на града. Изчислете колко ще ви струва превоза и дали си заслужава. Понякога по-евтиното излиза по-скъпо, ако пътувате с местни транспорти. Можете да потърсите и възможности за наемане на кола и да проучите какви са вариантите за докарване на колата до летището. Така ще имате повече възможности и за разходки.

Полетите през вечерта са по-евтини

Ако искате да се сдобиете с евтини самолетни билети, то резервирайте полет между 18 и полунощ. Цените тогава падат и дори са по-ниски от тези, които се пускат през нощта. Причината е, че повечето хора не обичат да пътуват през нощта, а и тогава е и по-спокойно. Ако се боите от високо или като цяло не обичате пътуванията, това е добър вариант. На сутринта ще сте кацнали и няма да сте усетили нищо.

Надяваме се с тези съвети да сме ви помогнали да откриете правилните самолетни билети в огромното море от предложения. Пожелаваме ви приятни пътувания и незабравими приключения! 

Коментари